Усложнена е пътната обстановка в Смолянско заради падналия през нощта сняг

Усложнена е пътната обстановка в Смолянско заради падналия през нощта сняг

Усложнена е пътната обстановка в Смолянско заради падналия през нощта сняг. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, в района на кв. „Каптажа”, „Станевска махала”, високата зона на кв. Райково, кв. „Езерово”,съобщиха от снегопочистващата фирма.

Задължително е движението с вериги и в района на Чепеларе и до високопланинските села в община Мадан. В Смолян пет машини на „Титан Клинър” работят за почистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа. Все още е затворен пътя към село Пещера.

В момента по трасето работи колесен трактор, като се очаква в късния следобед шосето да е отворено. Днес и утре в Смолян се работи приоритетно по събирането и извозването на отпадъците от съдовете за смет. Достъпът до бобрите, които са блокирани от сняг се разчиства с мини трактор. Всички сметосъбирачки работят в града, като за 48 часа боклукът ще бъде събран.

Междувременно в региона се очакват нови снеговалежи. Според синоптичната прогноза снегът ще завали тази вечер в 22.00 часа и ще продължи до 14.00 часа в понеделник. Очаква се нова снежна покривка с размер около 35см.

Вирни се горе