Три милиона лева за проекти за три общини по МИРГ „ВИСОКИ ЗАПАДНИ РОДОПИ: БАТАК - ДЕВИН - ДОСПАТ“

Три милиона лева за проекти за три общини по МИРГ „ВИСОКИ ЗАПАДНИ РОДОПИ: БАТАК - ДЕВИН - ДОСПАТ“

МИРГ „ВИСОКИ ЗАПАДНИ РОДОПИ: БАТАК-ДЕВИН-ДОСПАТ“ СКЛЮЧИ ДОГОВОР ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯ ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ

На 23 август 2018 г. в сградата на Министерство на земеделието, храните и горите в София, Местна инициативна рибарска група „Високи Западни Родопи:Батак-Девин-Доспат“ /МИРГ„ВЗР: Батак-Девин-Доспат“/, с Председател Красимир Даскалов, подписа Договор с Управляващият орган /УО/ на Програмата за морско дело и рибарство /ПМДР/ 2014 – 2020 г. за популяризиране и изпълнение на Стратегия за Водено от общностите местно развитие /СВОМР/ на територията на общините Батак, Девин и Доспат.

Административният договор е по процедура BG14MFOP001-4.002 „Изпълнение на стратегиите за водено от общностите местно развитие” и е на стойност 3 911 000 хил. лева. Общата стойност на проектите, които ще се финансират по стратегията е 2 934 000 лева.

Стратегията получава финансова подкрепа от Европейския фонд за морско дело и рибарство /ЕФМДР/ чрез Програма за Морско дело и рибарство 2014-2020 г., приоритет на Съюза 4 „Повишаване на заетостта и териториалното сближаване“ и подкрепа от бюджета на Република България.

Вирни се горе