Спортен празник се проведе в училището в село Късак

 Спортен празник се проведе в училището в село Късак

В навечерието на патронния си празник ОУ „Христо Ботев” с. Късак проведе училищен спортен празник, който премина под мотото: „Заедно в спорта, да спрем агресията” и в подкрепа на инициативата ”Бъди активен- избери своя спорт и се забавлявай” и „Европейска седмица на физическата активност и спорта- MOVEWeek”. Учениците се включиха в масов лекоатлетически крос и колоездене, взеха участие в различни видове спорт- Народна топка за малките ученици от Начален етап и Футбол за учениците от Прогимназиален етап. Всички ученици се включиха в състезанието „Бързи, смели, сръчни”, като участваха в различни щафетни игри, теглене на въже и разпъване на туристическа палатка.

Най- емоционални се оказаха битките между отборите в състезанието „Бързи, смели, сръчни”, а най- оспорвани битките по теглене на въже, като победители и победени изживяха много щастливи моменти. Най- атрактивни се оказаха способностите на учениците от различните класове при разпъване на туристическа палатка. Като по- бързи и съобразителни в уменията си се показаха по- малките ученици.

Показалите високи постижения на индивидуалните стартове, получиха медали, а най- добре представилите се отбори в колективите спортове- купи.

Вирни се горе