Сноубордистът Радослав Янков бе излъчен за Спортист на 2020 година на община Чепеларе

  Сноубордистът Радослав Янков бе излъчен за Спортист на 2020 година на община Чепеларе

Янков получава за седми път най-големия спортен приз на родния си град.

В категория „Юноши старша възраст“ отличието е за Марко Семерджиев от Спортно училище „Олимпийски надежди“ в гр. Чепеларе. Сред девойките първенец е Йорданка Йончева от СК „Рожен Чепеларе 2016“. При момчетата спортист на годината е Петър Гергьовски от СКС „Амер спортс – Чепеларе“, а при момичетата – Йорданка Андонова от СКС „Амер спортс – Чепеларе“.

В категория „Най-перспективен състезател на Община Чепеларе – възрастова група до 12 години“ първа е Мариела Стоянова от СК „Рожен Чепеларе 2016“.

Управата на Чепеларе излъчи призьори и в нова категория – „За принос в развитието на сноуборда в Община Чепеларе“ за 2020 г. В нея наградени ще бъдат националните състезатели от СКС „Амер спортс – Чепеларе“ Теодор Пашалиев и Ивана Баталова.

Най-добрите спортисти в съответните категории бяха излъчени от комисия с участието на елитните треньори на родопския град на база протоколите от състезанията, в които са участвали. Критерии са рангът на състезанието и класирането на участника. Изключение прави категория „Ежедневно упражняване на тренировъчен процес в спорта, който практикуват“, в която награди ще получат всички състезатели – 20 деца от спортните клубове в община Чепеларе и Никола Семерджиев от СУ „Олимпийски надежди“. „На състезание може и да не успееш – случва се по всякакви причини – но усърдието в тренировките не трябва да остава невъзнаградено“, каза кметът Боран Хаджиев.

Вирни се горе