Служители от общинската администрация в Смолян почистваха и засаждаха цветя

Служители от общинската администрация в Смолян почистваха и засаждаха цветя

Служителите от община Смолян за поредна година се включиха в кампанията на БТВ „Да изчистим България заедно”. Тази година за първи път от създаването на най-голямата доброволческа кампания в България, датите за почистване ще бъдат не една, а пет. Поредното издание на инициативата включва организиране на 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите населени места, водни зони и природните богатства, съобщиха от пресцентъра на общината.

Акциите стартираха днес от 10:00 ч. Кметът Николай Мелемов призовава всички жители на общината да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“, като почистим около домовете си, междублоковите пространства или на специално указаните места от общинската администрация.

Битовите отпадъци от кампанията да се събират в чували, като същите се поставят в контейнерите за смет или до тях. Отпадъците ще бъдат извозвани от фирмата по сметосъбиране и сметоизвозване в дните на инициативата.

Днес служителите от Общинската администрация – Смолян почистваха пространството около Чаршията в кв. Устово, в кв. Райково и ж.к Нов център – около АРЗ, както Стария център и зелените площи около него.

Зам.-кметът инж. Мариана Цекова, секретарят Момчил Николов и гл.финансист Венера Аръчкова освен, че се включиха в почистването, засадиха и над 500 стръка цветя на Амфитеатъра –Нов център и на други места.

Останалите акции са организирани в синхрон с различни тематични поводи: 17 май ще се почистват зони за отдих и спорт; 31 май – почистване на детските площадки; 7 юни – почистване на защитени територии и природни паркове и 27 юни – почистване на речни корита и водоеми. Нека всички да направим община Смолян по-чиста, по – уютна и по-зелена, призова кметът Мелемов.

Вирни се горе