Сийка Суркова: „Отчитам силен мандат. Давам заявка за втори“

  Сийка Суркова: „Отчитам силен мандат. Давам заявка за втори“

„Четири години не са малко време. Отчитам един силен мандат. Работата е била много, проблемите не са били малко, но пък много често съм изпитвала удовлетворение от добре свършената работа. Затова давам заявка и за втори мандат“. Това каза за SmolyanNews.com кметът на село Момчиловци Сийка Суркова.

За втори път кандидатурата й ще бъде издигната от местната коалиция „Новото време“ /КРОС/. „Това са хората, които стоят зад гърба ми през цялото време и са ми помагали. Освен това искам да благодаря на всички институции, с които сме работили много добре, за да стане Момчиловци едно по-добро място за живеене. Излизам спокойна от мандат, с чувството за добре свършена работа и за поставени основи за развитието на Момчиловци оттук насетне“, каза още Суркова. Тя припомни основните проекти, чакани години наред, чийто реализиране вече е започнало в селото. Един от тях е за подмяна на водопровода. „Преди 15 години започва смяната на тръбите във вътрешната мрежа в Момчиловци. След което частично са правени малки ремонти за подмяна на водопровода. Сега има голям проект, който чака инвестиция, за да се подмени водопровода в цялото село. Това лято се прокопа една отсечка от 1,2 км където тръбите са подменени и това е първата зона за водоснабдяване на Момчиловци. В момента трасето чака за полагане на нов асфалт, надявам се това да се случи до края на мандата“, каза кметът на родопското село. Вторият важен проект е за изграждането на пoдпopнa cтeнa на ул. „Елица“, чaĸaнa 50 гoдини в Moмчилoвци. Половината от нея вече е готова.

В момента е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за другата част на стената. „Имам надежда, че до края на мандата фирмата изпълнител ще стъпи в Момчиловци и ще започне строежа и на втората част на подпорната стена. Средствата, отпуснати с постановление на Министерски съвет, са в размер на 300 хил. лв. С изграждането на подпорната стена ще се спрат срутищните процеси в района“, заяви Суркова. Освен това в Момчиловци има две изцяло асфалтирани улици. Останалата част от вътрешната улична мрежа обаче е в недобро състояние. „През целия мандат сме водили разговори за укрепване на пътищата, за изкърпване на дупки и полагане на настилка. На всички ни е ясно, че когато предстои подмяна на водопровод не е редно да правим цялостно асфалтиране, но мисля, че имаше възможност да се укрепят самите улици и да бъдат в по-добро състояние. Надявам се през следващия мандат това да се случи“, категорична беше Сийка Суркова. Това, с което най-много се гордее кметът на Момчиловци обаче са изградените добри отношения с жителите на селото. „Това беше нелек мандат имахме много нещастни събития, които всъщност ни обединиха. Дарителските акции по време на пожарите, както и тези в други направления. Много от дейностите са се случвали доброволно от хора, било то от селото или наши партньори и приятели, които са готови да помогнат. Не можем да не отбележим и даренията на наборниците, които празнуват всяка година тържествено и правят нещо полезно за селото и жителите му. Ето с това се гордея най-много“, каза кметът на Момчиловци. Като добър пример за четирите години можем да споменем и богатия културен календар. „През изминалите години Момчиловци се разви мултикултурно. В празниците ни имаше участие на различни народности, които освен че привличаха интереса, поставиха началото на едни добри партньорства, които оттук нататък ще се развиват“, каза в заключение Сийка Суркова.

Вирни се горе