Събор на Рожен ще има и тази година

Събор на Рожен ще има и тази година

И това лято ще има събор на Рожен. Новината потвърди кметът Николай Мелемов в публицистичното предаване “На фокус” по Телевизия “Фотон-К” в четрътък вечерта. „Няма по-голям празник в Родопите, по патриотично събитие, което се случва дори в България. Над 300 хиляди човека се събраха миналото лято на Роженските поляни”, каза Мелемов. По думите му този факт е изместил колебанията и задължава Роженският събор да продължи да се случва, защото това е марка.

„Дали всяка година да го правим, дали през четири години, за виси от интереса. Тази година определено има интерес, така че отново ще има събор на Рожен”, категоричен беше кметът на община Смолян.

Припомняме, че след деветгодишно прекъсване от 17 до 19 юли 2015 година се проведе Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен 2015”, едно чакано събитие не само от родопчани, а и от всички, които носят България в сърцето си. Патрон на мащабната проява беше президентът Росен Плевнелиев, а началото му поставиха 400 гайдари.

На Роженските поляни се събраха над 300 хиляди души – българи и чужденци, които в продължение на три дни се потопиха в магията на българския фолклор, традиции и обичаи.

Вирни се горе