С 966 838,81 лв. ще ремонтират и обзавеждат СУ „Отец Паисий“-гр. Мадан

С 966 838,81 лв. ще ремонтират и обзавеждат СУ „Отец Паисий“-гр. Мадан

Кметът на община Мадан Фахри Молайсенов подписа днес договор за безвъзмездна финансова помощ с ДФ „Земеделие“ за изпълнение на проект: “Реконструкция, ремонт оборудване и обзавеждане на СУ „Отец Паисий“-гр. Мадан.

"Финансирането е осигурено по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. , съфинансирана от ЕС, чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Договорът е на стойност 966 838,81лв. без ДДС и се финансира на 100 % от ДФЗ.

Одобреният проект включва изпълнението на дейности по реконструкция на покрива, включваща пълна подмяна на съществуващата покривна конструкция, както и на отводнителните елементи; преустройство и ремонт на съществуващите санитарни възли, както и изграждане на нови; въвеждане на енергоспестяващи мерки за повишаване на енергийната ефективност на сградата и свързаното със строителството обзавеждане и оборудване на обекта.", съобщи кметът на родопската община.

Вирни се горе