Речните корита в Неделино се нуждаят спешно от почистване

Речните корита в Неделино се нуждаят спешно от почистване

С наближаване на есенно-зимния сезон и на дъждовете се засилва тревогата на общинската администрация в Неделино за състоянието на речните корита, на деретата и водосборнитезони на територията на общината. От направената проверка на деретата в града, които са над тридесет, е ясно че всички са в окаяно състояние, съобщиха оттам. Години наред не са предприемани никакви мерки за тяхното изчистване и привеждане в съответствие с изискванията на закона. С цел да се предотвратят евентуални бедствия, кметът на община Неделино Стоян Беширов разпореди да започнат незабавни действия за изчистване на деретата и речните корита.

Фрапантен пример е дерето край сградата на „Бърза медицинска помощ“ в централната част на града. В коритото му са израснали 4–5-метрови дървета и храсти, затрупано е със селскостопански, строителни и битови отпадъци. При един проливен дъжд може да нанесе непредвидими щети на жилищните сгради, на улицата, на градините около него, обясни още кметът.

Общинската администрация се обръща с призив към гражданите да не изхвърлят никакви отпадъци в деретата и реката, която минава през централната част на града, да се включат в почистването на деретата около своите имоти, за да не допуснем разпиляване на човешка енергия и имоти.

Вирни се горе