Пампорово беше домакин на втора национална среща на секретарите на общини

 Пампорово беше домакин на втора национална среща на секретарите на общини

На 6 и 7 юли в к.к. Пампорово се проведе Втората национална среща на секретарите на общини. В събитието се включиха 80 участници от близо 70 общини.

Домакин на събитието беше Община Чепеларе. Славка Чакърова – кмет на Община Чепеларе, и Катя Стайкова – секретар на общината, откриха срещата и запознаха аудиторията с основните проблемни области в управлението на общинската администрация и предлаганите на населението услуги. Г-жа Стайкова представи забележителностите в района и запозна гостите с културния календар на общината.

По време на срещата бяха засегнати теми и проведени дискусии, свързани с електронизацията на администрацията в общините, възможните случаи на конфликт на интереси, проблемите и перспективите в развитието на администрацията и предлагането на публичните услуги. Представени бяха системите за вътрешен контрол и одит,като предпоставка за по-успешно развитие.

Организираните посещения от домакините до НАО „Рожен“, Музея на ските и ски спорта и Музея на родопския карст в гр. Чепеларе допринесоха за положителната емоция на фона на добре свършената работа по време на срещата.

Вирни се горе