Обучителен семинар на тема “Побратимяване и устойчиво развитие на природните ресурси” ще се проведе в Смолян

Обучителен семинар на тема “Побратимяване и устойчиво развитие на природните ресурси”  ще се проведе в Смолян

На 8 юли 2010 г. от 10 до 16 часа в конферентната зала на хотел КИПАРИС-@ ще се проведе Първи обучителен семинар на тема:“Побратимяване и устойчиво развитие на природните ресурси”,съобщи изп.директор на АРО Златка Николова.

Форумът се организира от Асоциацията на родопски общини (АРО) и Асоциацията на общини и кметства –област Ксанти и е част от проект T-T Accelerator („Катализатор за побратимените градове”), ПРОГРАМА „Европа за гражданите” (2007-2013), Приоритет 1, Мярка 2.2 Подкрепящи дейности. В обучителния семинар участие ще вземат кметове, зам.-кметове и експерти от общините-членове на: Асоциацията на родопски общини, Асоциациите на местни власти на областите Ксанти, Кавала, Драма, Еврос и Родопи от Гърция и Асоциацията на българските черноморски общини. Ще участват също и представители на областна администрация-Смолян, РИОСВ –Смолян, Регионално управление по горите-Смолян, неправителствени организации и други заинтересовани лица. По време на форума Асоциацията на местни власти – област Ксанти, която е водещ партньор по проекта, ще представи целите на проекта “T-T Accelerator”, както и резултатите от направеното проучване, относно възможностите за побратимяване на градовете.

Семинарът включва още и темите :

„Интегрирана програма за устойчиво развитие на Родопите”-Йоаким Муратидис- консултант, Асоциация на местни власти – област Драма; Природата на Родопите – значим ресурс за устойчиво местно развитие- Зорица Ставрева- Асоциация «Проект Родопи»; “Природата и околната среда на Черно море – стимул за развитие на туризма” – Деница Попова- експерт «Международно сътрудничество», Асоциация на българските черноморски общини ; Програма „Европа за гражданите” (2007-2013). Работна програма и приоритети за 2011.

Важна част от форума ще бъдат дискусиите на експертно ниво: Устойчивото развитие на околната среда – основен фактор по дейностите за побратимяване на градовете; и Възможности на общините, включени в проекта, за разработване на проекти за побратимяване.

Вирни се горе