Обстановката в Смолянско постепенно се нормализира, все още има села без ток

 Обстановката в Смолянско постепенно се нормализира, все още има села без ток

Започна поетапното нормализиране на ситуацията в област Смлолян, след като през последните 48 часа паднаха сериозни количества валежи от сняг и дъжд. Все още има населени места в региона без ток. В сила са и ограниченията и за товарните моторни превозни средства по проходите.

„Обстановката в област Смолян е доста по-спокойна от вчера. На голяма част от населените места е възстановено електрозахранването. Снощи успешно е отстранена голямата авария на електропровод с високо напрежение, който захранва Баните. В момента е критично и за няколко населени места в община Рудозем, община Смолян. Няколко населени места в община Баните също са без ток. Много са пораженията по електропроводите заради паднали дървета. Авариите са доста. Надявам се днес в светлата част на деня да успеем да ги отстраним“, коментира областният управител на Смолян Недялко Славов.

В сила си остава бедственото положение на територията на община Рудозем. Там ситуацията е една от най-тежките в региона. Повечето населени места са без ток в общината. Има трудности при разчистването на снега, както и проблеми със свлачища, предаде Дарик.

Вирни се горе