Общински съвет – Смолян ще заседава на 30 декември

 Общински съвет – Смолян ще заседава на 30 декември

Общински съвет – Смолян ще проведе заседание на 30 декември от 10.00 часа в Сесийната зала на Община Смолян. В дневния ред са включени за обсъждане и гласуване 26 докладни записки.

Сред тях са Приемане на окончателен план и отчет за изпълнението на бюджета и средствата от европейския съюз и отчет за състоянието на общинския дълг към 31.12.2018 година на Община Смолян, Одобряване на План-сметка за разходите по събирането, извозването и обезвреждането в депа или други съоръжения на битови отпадъци, както и за поддържането на чистотата на територии за обществено ползване и определяне на годишния размер на такса битови отпадъци на територията на Община Смолян за 2020 г.

На вниманието на общинските съветници ще бъде предложено изменение и допълнение на Наредба № 3 за определянето размера на местните данъци на територията на Община Смолян, както и вземане на решение за отпускане еднократно нов заем от централния бюджет за рефинансиране на непогасения временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България на община Смолян.

В дневния ред е залегнала и краткосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива на община Смолян 2020-2023г. Ще бъде даден и отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление по видове и категории обекти в Община Смолян за 2019 г. по реда на чл. 66а от Закона за общинската собственост и ще се гласува приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост.

Общинските съветници ще обсъдят и промяна в структурата на Община Смолян и ще изберат представител на Общински съвет Смолян в Областния съвет за развитие на област Смолян.

Вирни се горе