ОбС-Смолян даде съгласие за безвъзмездно поставяне на рекламно-информационни елементи на ФК "Родопа“ в града

ОбС-Смолян даде съгласие за безвъзмездно поставяне на рекламно-информационни елементи на ФК "Родопа“ в града

Общински съвет – Смолян даде съгласието си за безвъзмездно поставяне на рекламно-информационни елементи на футболен клуб "Родопа –Смолян“ и спонсори на отбора върху стълбове за електричество и подпорни стени в града. Това стана ясно вчера по време на последната сесия на този парламент.

Вносителят на докладната е кметът Николай Мелемов, който посочи, че в общината е постъпило искане от Сдружение „ФК Родопа-Смолян“ за безвъзмездното поставяне на рекламно-информационни елементи върху стълбовете за електричество и подпорните стени. От сдружението са изразили желанието си да използват широките възможности на рекламата, които популяризират клуба, а рекламата би спомогнала за финансовата им устойчивост и привличането на нови спонсори. Това се налага и от факта, че мъжкият футболен отбор на Смолян участва в трета футболна лига и нуждата от допълнително финансиране на отбора е наложителна.

Общинският съвет възложи на кмета да проведе процедура по чл.57 от ЗУТ и Наредбата за обектите и елементите на градското обзавеждане и да сключи договор за пет години с клуба. Рекламните послания ще бъдат съгласувани и одобрени от община Смолян.

Вирни се горе