Недялко Славов: „Нашето правителство инвестира значителни средства в областта, подпомогна всички общини без оглед политическа принадлежност на кмета"

Недялко Славов: „Нашето правителство инвестира значителни средства в областта, подпомогна всички общини без оглед политическа принадлежност на кмета"

Областният управител Недялко Славов поздрави жителите на община Мадан от свое име, от името на Българското правителство и на премиера Бойко Борисов по случай Празника на града и Деня на миньора. Пожела здраве, благополучие и просперитет, много щастливи мигове, а на заетите в минната промишленост – успешна и безаварийна работа в рудниците, много професионални удовлетворения и радости.

„През август повечето общини от областта отбелязват своя празник! Навсякъде където минах, имаме нещо направено! И хората го отчитат и са признателни.”, отбеляза Славов, като даде за пример: „В Мадан програмата за енергийна ефективност върви и сериозно напредва, градът подобрява своята визия и тези сгради стават по-атрактивни за живеене! Нещо повече – правителството отпусна целеви средства от държавния бюджет за нови важни за общината проекти! Казвам всичко това, защото ще чуем упреци от представителите на опозицията. Упреци, които аз считам за неоснователни, и затова ви давам тези примери, за да прецените и вие, че нашето правителство инвестира значителни средства в областта, в пътища, язовири, подпомогна всички общини без оглед политическа принадлежност на кмета, за да направи живота на хората по-добър! Нашето правителство придвижи напред ключови проекти – ГКПП Рудозем, язовир Пловдивци, ремонтираха се над 60 км пътища! Затова мога с гордост да заявя, че Българското правителство притежава експертност, води активна регионална политика, особено в изостанали региони, като нашия, и затова се нуждаем да има стабилност, за да сме сигурни, че всички важни проекти ще намерят своята реализация! Аз призовавам да сме задружни и обединени и да подкрепяме добрите начинания на всеки, защото само така се постига прогрес за една държава и просперитета на един народ!”

Областният управител поздрави и минните работници и служители на Горубсо-Златоград с Деня на миньора и пожела на всички: „Весел празник и успех!” 

Сред гостите на празника бяха ректорът на Минно-геоложкия университет и председател на Съвета на ректорите на ВУЗ-ове в България проф.Любен Тотев, собствениците на Горубсо-Мадан и Горубсо-Златоград – проф.д-р Николай Вълканов и доц.д-р Никола Добрев, народните представители Дора Янкова и Мустафа Карадайъ, кметовете на почти всички общини в региона. Мадан отбелязва Празника на града и Деня на миньора с богата тридневна програма, изложби и концерти на творци и музиканти от региона и страната.

Вирни се горе