„Млад огнеборец” се проведе в Златоград

 „Млад огнеборец” се проведе в Златоград

На 15 май, на Стадион „Златоград”, се проведоха Районните състезания с Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. Мероприятието е част от превантивната дейност сред подрастващите, която Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” осъществява на територията на Община Златоград и Община Неделино. В състезанието взеха участие ученици от училищата в двете общини: СУ „Антим І” гр. Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, СУ „Св.Княз Борис І” с. Старцево и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Неделино.

След динамично и напрегнато състезание, на първо място се класираха учениците от СУ „Антим І” гр. Златоград, с резултат от 1069 точки. Второто място взе отборът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Неделино, с резултат от 1023 точки. На трето място се класира отборът на ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, с резултат от 1010 точки. На четвърто място се класира отборът на СУ „Св.Княз Борис І” с. Старцево, с резултат 983 точки. Победителят от Районното състезание ще вземе участие в Областното състезание в град Смолян на 17.05.2019 г.

Заместник-кметът на Община Златоград – Елмира Угорлиева-Пехливанова поздрави младите огнеборци, като им пожела много успехи и със същия ентусиазъм да се включват в бъдещи доброволчески инициативи. Заедно със Секретаря на Община Златоград – инж. Елка Чаушева връчиха наградите на участниците, осигурени от Община Златоград-МКБППМН и Община Неделино.

Вирни се горе