Мечка се разхожда в центъра на смолянското село Петково

Мечка се разхожда в центъра на смолянското село Петково

Мечка слезе в центъра на смолянското село Петково и стресна хората. Тя се добрала до селския площад, но била подгонена от кучета и избягала. Не успяла да направи никакви поразии. Горското животно посетило родопското село в ранните часове на деня, преди разсъмване. На сутринта хората видели следи от лапите ѝ в близост до селскостопанска постройка. Промяната в климата и ниските хранителни запаси, които са натрупали за зимата са причините за ранното събуждане на мечките, предаде БНР Кърджали.

Кмета на Петково Юлиян Чиев, разказва, че получил обаждане от жена от селото, която казва, че в двора ѝ имало следи от мечка. Кметът веднага сигнализирал в Регионална инспекция по околната среда и водите в Смолян. След оглед на оставените следи от РИОСВ потвърдили, че това са следи на мечка.

Посещението на неканения гост се случва между 3 и 4 часа, според думите на кмета Чиев. Мечката влязла в селото. Посетила двора на една от къщите, като изяла храната на кучето, което в тази нощ било пуснато. Горският обитател се разходил из улиците на селото и подплашен от кучета, бързо побягнал към гората.

Вирни се горе