Кметът на Община Доспат обяви три дни ваканция за учениците от утре

Кметът на Община Доспат обяви три дни ваканция за учениците от утре

Истинска зима връхлетя община Доспат. До момента снежната покривка е над 20 см., но има големи снегонавявания от силния вятър, дебелината на снежната покривка на места е много голяма. В четвъртък температурите падат до -20 градуса под нулата.

Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев обяви тридневна ваканция за учениците. “Много лоши са метеорологичните условия в Община Доспат, духа силен вятър, има много снегонавявания, а и прогнозата за в близките дни е крайно неблагоприятна”, каза Кметът Радев. “В сряда и четвъртък се очакват много ниски температури, нека децата да бъдат по домовете си, и по-добре е да не пътуват при тия условия и да не излизат навън”, допълни Радев. Решението на Кметът инж. Елин Радев беше съгласувано и с началника на Регионалното управление по образование – гр. Смолян.

Ваканцията за учениците започва от утре 27 февруари и ще продължи до 1-ви март четвъртък и се обявява на основание чл. 105 от Закона за предучилищното и училищното образование. Съгласно същият член директорите на училищата могат да обявяват до три дни в годината като неучебни, ако педагогическият съвет реши, че има предпоставки за това. Ваканция за учениците до момента има обявена в общините Смолян, Баните и Борино.

Вирни се горе