Кметът Мелемов: „След обединението на трите селища преди 57 години се получава Смолян, най-красивият град в България”

  Кметът Мелемов: „След обединението на трите селища преди 57 години се получава Смолян, най-красивият град в България”

Велосипедно състезание, концерт на детски таланти и на Общинския духов оркестър белязаха кулминацията на празника

Кметът Николай Мелемов поздрави гражданите и гостите на Смолян по повод днешния празник на обединения град. „На 18 юни, преди 57 години, три селища се обединяват и в резултат на това се получава най-красивият град в България – Смолян. Той е такъв, защото всеки град е отражение на неговите жители, а смолянчани са добри и топли хора”, посочи в словото си Мелемов. Той пожела на всички много здраве и всеки следващ ден да бъде по-добър от предходния, както и в града да се раждат повече деца, защото те са бъдещето на Смолян. Кметът награди малчуганите, които участваха днес във велосипедното състезание. 28 деца от 4 до 14-годишна възраст, разделени в 5 възрастови групи, получиха за участието си от Мелемов медали и шоколади.

Старт на велосипедното състезание, организирано от община Смолян, даде секретарят Момчил Николов. Публиката аплодираше и насърчаваше децата, които се състезаваха с много хъс за победа. Проявите днес започнаха с концерт на Общинския духов оркестър.

Програмата за празника продължи с концерт „Защо обичаме Смолян“ . В него участваха Младежка доброволческа организация „Чисти сърца“, Вокална група „Ро войс“, танцови формации „Зареница“ и „Най“ при „Христо Ботев“, Детска вокална група „Приятели“ при Обединен детски комплекс – Смолян. Младите таланти заслужиха аплодисментите на публиката за прекрасните си артистични изпълнения.

Днес от 17.00 часа пл. „Свобода” – Стар център , проявите ще завършат с концерт на Общински духов оркестър.

Община Смолян подготви богата програма за отбелязване на това значимо събитие – 57 години от обединението на трите селища Смолян, Райково и Устово в един град.

Вирни се горе