ПРИЗИВ

ПРИЗИВ

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАД ДЕВИН,

Във връзка с прогнозите за очаквани обилни снеговалежи, рязко застудяване и утежняване на пътната обстановка, приканвам собствениците на паркираните по улиците автомобили да ги преместят с цел осигуряване на достъп на снегопочистващата техника и недопускане на нежелани щети по автомобилите. Моля живущите на улиците – “ Шина Андреева “ , “ Шипка “ , “ Кокиче “ , “ Явор “ , “ Младост “ , “ Горица “ и “ Люляк “ , да вземат мерки за освобождаването им от пречещите автомобили в срок до 17.00 часа, на 04.01.2017 година. Уведомявам ви, че съгласно нормативната уредба, снегопочистването започва след натрупването на определена снежна покривка върху уличните платна, а опесъчаването – след спиране на снеговалежа.

Приканвам гражданите и гостите на града, да вземат мерки за собствената си безопасност, при придвижване по заледените участъци от улиците и тротоарите на града, като използват надеждни зимни обувки , с цел свеждане до минимум на рисковете от нежелани инциденти. Призовавам гражданите да избягват пътувания, ако не са крайно наложителни. Моля ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти , а така също жителите, да почистват от снега , прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки .

Днес общинското ръководство провери готовността на снегопочистващите фирми, предупреди техническите ръководители на отделните участъци, да вземат всички необходими мерки за своевременно и качествено изпълнение на поетите ангажименти по снегопочистването и опесъчаването.

СИГНАЛИ ПОДАВАЙТЕ НА ТЕЛ. : 03041 2272 – ДЕЖУРНИ “ ОТБРАНА И СИГУРНОСТ „

КРАСИМИР ДАСКАЛОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ДЕВИН

Вирни се горе