Камарата на строителите в Смолян събра 5000 лева от благотворителна акция за опожарената къща в Момчиловци

Камарата на строителите в Смолян събра 5000 лева от благотворителна акция за опожарената къща в Момчиловци

В края на миналата година стана известен случаят с опожарен дом на седем семейства в село Момчиловци. Предполагаемата причина за възникване на пожара е непочистен комин. Унищожени са покривна конструкция 240 кв. м, мебели, техника, домашно имущество и документи. За щастие пострадали няма. Пожарът е изгасен с над петдесет тона вода. Щетите са огромни, а повече от 15 човека остават без покрив.

По този повод председателят на Камара на строителите в България – Областно представителство – Смолян, Владимир Кехайов пое инициативата да организира благотворителна кампания за набиране на средства за възстановяване на щетите, възникнали при пожара и подпомагане на пострадалите семейства. В кампанията се включиха шестнадесет фирми – членове на КСБ ОП – Смолян, а именно: „Адванстрой” ЕООД, „Артстрой” ООД, „Билдер.БГ” ЕООД, „Викторио” ЕООД, „Диамант-строй” ЕООД, „Едистрой” ЕООД, „Елгруп 51” ЕООД, „Инфрастройгруп” ЕООД, „Красин” ООД, „Крис-МТ” ООД, „Мурджев – транс” ЕООД, „Ростер” ООД, „СМК Перелик Инвест”, „Строител” ЕООД – Златоград, „Томов Трейд” ЕООД и „Юнимекс” ООД. Възстановеният дом в Момчиловци Снимка: Коста Начев

Благодарение на адекватното и бързо съдействие от страна на фирмите се събра сумата от 5000 лв., които бяха предоставени на представител на пострадалите семейства в присъствието на кмета на с.Момчиловци г-жа Сийка Суркова. Сумата ще бъде разходена за ремонт на трети и четвърти етаж (полагане на мазилка и гипсокартон).

Ваня Гигова, КСБ ОП – Смолян

Вирни се горе