Интерес от страна на институциите в Смолян към възможностите за Европейско финансиране

Интерес от страна на институциите в Смолян към възможностите за Европейско финансиране

На 12 март 2013 г. Областен информационен център – Смолян проведе първата за 2013 година информационна среща в община Смолян,съобщиха от ОИЦ-Смолян.

Срещата се проведе в Регионална библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян, а участниците имаха възможност да получат повече информация за актуалните възможности за кандидатстване по оперативните програми в България през първата половина на 2013 година. Присъстващите получиха и общи насоки за разработването на успешно проектно предложение.

В рамките на срещата участниците имаха възможност да отправят своите конкретни въпроси към екипа на ОИЦ – Смолян и изразиха надежда за по-чести срещи и поводи за запознаване с актуална информация, касаеща европейското финансиране в България.

В срещата участваха представители на Общинска администрация – Смолян, нестопански организации, читалища и граждани.

ОИЦ – Смолян е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. ОИЦ – Смолян е създаден в рамките на проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център – Смолян”, финансиран по Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161PO002-3.3.02-00020-C0001.

Вирни се горе