"Фактор ли сме за изменение на околната среда"

"Фактор ли сме за изменение на околната среда"

Това бе темата, по която на 11 декември дискутираха петнадесет ученика от отбори “Делфините”, “Еделвайс” и “Орлите”. Учениците са от учреденият по Проект “Децата на Смолян – здрави, знаещи и можещи европейци” -Дискусионен клуб “Ние и природата”. В продължение на 17 месеца в клуба взеха участие 35 ученика от ОП “Общински детски и младежки център”, ОУ ”Проф. д-р Асен Златаров” и СОУ “Отец Паисий” в Смолян. Те изучаваха материали, гледаха филми, направиха изложба по повод Световния ден на биоразнообразието, на база усвоените знания дискутираха на различни екологични теми,съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В последната, заключителна дискусия пред свои съученици, участващи в други клубове по проекта, се разискваха въпросите за замърсяването на околната среда и влиянието върху здравето на човека, последици за живота на Земята от изтъняването на озоновия слой, управлението на отпадъците, източниците на шум и как да ги намалим, значение на водата и начини за пестенето, обобщение за най-важните проблеми за околната среда и влиянието на всеки от нас за съхранението и.

Най-убедителни в заключителната дискусия бяха членовете на отбор “Еделвайс”на СОУ “Отец Паисий”, които получиха и заслужена награда.

Дискусионният клуб ще продължи да съществува и след приключване на проекта, като заниманията ще продължат да се провеждат в ОДМЦ Смолян.

Вирни се горе