Единния портал за електронно правосъдие на съдебната система представиха в Окръжен съд-Смолян

Единния портал за електронно правосъдие на съдебната система представиха в Окръжен съд-Смолян

Окръжен съд – Смолян, съвместно със Софтуерната компания „АБАТИ“ АД, проведе среща с представители на Районните съдилища в съдебния окръг и Адвокатска колегия – Смолян, на която се представи Единния портал за електронно правосъдие на съдебната система, разработен по Проект на ОПАК. След общо представяне на проекта, се уточни реда за получаване на достъп до Портала, извърши се и демонстрация на достъпа до съдържанието. Представи се разработения уеб базиран модул за подаване на заявления по чл. 410 ГПК.

Припомняме, че с Решение на Висшия съдебен съвет Окръжен съд – Смолян беше определен за един от шестте пилотни съдилища за тестване на новия Единен портал за електронно правосъдие. В периода на пилотното тестване на този нов технологичен продукт за съдебната система ще се извършва поетапно прехвърляне на информацията от електронните папки на съдебните дела в АСУД към директорията на Портала, а на гражданите и адвокатите ще се предоставя възможност да направят регистрация на персонален акаунт за достъп до Портала, чрез заявление по образец, утвърден от ВСС.

Приетите правила на ВСС за достъп до Портала, както и образците на заявленията, са публикувани в интернет страницата на съда.

Вирни се горе