Джон Уолтън и Валя Балканска пеят за 50-годишнината на Смолян

Джон Уолтън и Валя Балканска пеят за 50-годишнината на Смолян

Джон Уолтън и Валя Балканска ще пеят на 26 юни за половин вековния юбилей на обединен Смолян. След като засне два документални филма за Родопите, рокидола ще разтърси сцената на амфитеатъра пред Родопския драматичен театър “Николай Хайтов” с уникални песни и видео,съобщи Илия Годев от община Смолян.

Докато бившият фронтмен на култовата “Юрая Хиип” пее, на специални видеостени ще върви филма “Срещи с България”, който Джон направи миналото лято. В него той разказва за историята и мистериозната красота на Родопите, в които признава, че е влюбен.

Част от музикалната фиеста за празника на града ще бъдат специални акустични версии, които Уолтън ще запише заедно Б.Т.Р. и четири младежки музикални формации от Смолян. Уникалният музикален микс от съвременни и родопски мотиви ще се запише като звук и картина на Момчиловата крепост, извисена над скалите край Смолян.

На фона на автентичен декор на средновековна крепост на скалите, от които Момчил юнак е бранил през ХIV век родопските земи ще се заснеме и видеоклип. Сценарият обаче се пази като изненада за смолянската публика и стотиците чуждестранни гости и туристи, които се очакват за празника. На 18 юни, обявен за официален празник на града освен богата културна програма се подготвя и празнична заря.

Въпреки тежката финансова криза, няма да съм аз кметът, който ще смачка самочувствието на града заради липса на пари, заяви кметът на общината Дора Янкова, която утре ще посрещне и делегации от побратимени градове на Смолян от Естония, Унгария, Германия, Италия и Гърция.

Вирни се горе