Директорът на ОД на МВР – Смолян посети Община Доспат

Директорът на ОД на МВР – Смолян посети Община Доспат

Старши комисар Цветан Цанков проведе работна среща с кмета на Община Доспат инж. Елин Радев, председателя на Общински съвет Доспат инж. Адалберт Ферев, кметовете на населените места, директори на детски градини и училища, служители и граждани, а темата бе свързана с взаимодействието на органите на МВР с представителите на местната власт и ръководители на учебни заведения и детски градини. На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и безопасността на движението по пътищата.

Срещи в този формат ще се проведат във всички общини на територията на Област Смолян.

На работната среща бяха разгледани въпроси, свързани със състоянието на пътната сигнализация, пътна маркировка и пътни знаци в община Доспат. От областна дирекция на МВР – Смолян поеха ангажимент да бъде засилен контрола с техническите средства за спазване на скоростта на движение по пътищата.

Обсъдена беше темата за активизиране на контролната дейност от полицейските служители по спазване правилата за безопасност на движението на пешеходци, мотоциклетисти, водачи на други МПС, както и установяване на нарушения, свързани с неправилното спиране и паркиране в общинския център и в населените места в община Доспат.

Изказвания направиха кметове на населени места, директори на учебни заведения. Беше констатирано, че в Община Доспат съществува добро взаимодействие между органите на реда и местната власт.

Вирни се горе