Дъжд и сняг ще вали в Родопите

 Дъжд и сняг ще вали в Родопите

Днес в низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Над останалата част от страната ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд. По-значителни ще са количествата на валежа в планинските райони. Привечер на места в Предбалкана и Южна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в районите с трайна мъгла температурите ще са без съществен дневен ход.

Над Родопите ще е облачно, към обяд над Кърджали се очаква да завали дъжд, в района на Хасково, дори по-рано, а над Смолянско дъждът ще бъде примесен със сняг. Максималната температура в Кърджали ще достигне около 7°, Хасково 9°, в Смолян около 2°.

Над Беломорието е облачно още в сутрешните часове се очаква да завали дъжд. Максималната температура в региона ще достигне 10° – 11°. Температурата на морската вода в Бяло море е 15° – 17°.

Над планините ще бъде облачно и с валежи предимно от слаб сняг. Под около 1200 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – минус 3°. В ски курорта Пампорово ще е облачно, преди обед ще завали мокър сняг. Максималната температура ще достигне 2°. Снежната покривка е между 20 – 30 см

Вирни се горе