Жители на Момчиловци изучават китайски език, литература, гимнастика и култура

вторник, 30 юли 2019 г.

В Момчиловци отново се организира летен курс за изучаване на китайски език, съобщиха от кметството. Наред с езиковото обучение, в програмата през тази година са включени и уроци, запознаващи с китайска литература, гимнастика, медицина и културата на азиатската държава. Курсът е безплатен, като в него могат да се включат и туристите, летуващи в родопското село, станало известно в Китай с млечните продукти с марка “Момчиловци”.

Деца и възрастни се записват за участие в курса по китайски, който започва на 5 август, информира кметът Сийка Суркова. Програмата на курса тази година е по-гъвкава, така че уроците и лекциите са със свободен достъп както за курсистите, така и за всички желаещи, които не са потвърдили участие до крайния срок. Туристите в селото също могат да посетят лятното училище по китайски език и култура, организирано от Институт “Конфуций”- София и Кметство Момчиловци. Част от курсистите ще изучават китайски език за трета поредна година. Предвиден е уъркшоп за поддържане на здравето според принципите на традиционната китайска медицина, както и фитнес уроци с източна гимнастика. Китайски лектори ще запознаят и с приложението на Фън Шуей.

Китайският език става все по-актуален в Момчиловци, тъй като целогодишно в родопското село преминават туристи от Китай, обяснява Сийка Суркова. Колоритното родопско село попада в маршрутите на туроператори, обслужващи китайски групи.

Източник: БТА

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009