В Смолянска област е създадена заетост за близо 7 000 човека

В Смолянска област е създадена заетост за близо 7 000 човека

Министърът на труда и социалната политика в оставка Тотю Младенов се срещна вчера с кмета на Смолян Николай Мелемов и областния управител Стефан Стайков. Близо 7 000 човека работят по различни схеми и програми на МТСП в област Смолян. Те са разпределени не само по общините, но и в сферата на бизнеса, обяви Младенов. Той поясни, че се е срещнал с хора, включени в заетост по схеми на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), лични асистенти и потребители на услугата. По неговите думи в страната включени в заетост са над 120 000.

Той се информира за условията на работа, заплащането и трудностите при изпълнението на професионалните ангажименти за заетите, съобщиха от общината.

В област Смолян по проект „Подкрепа за достоен живот” са назначени 276 лични асистенти, а по „Асистенти на хора с увреждания” – 51 лица. Общият брой на потребителите на социалните услуги в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, социални услуги в общността и дейности, финансирани по ОПРЧР в областта, са 1 526. Мелемов благодари на министър Младенов за сътрудничеството и подкрепата, която е срещала община Смолян от МТСП. в областта на заетостта и развитието на социалната инфраструктура.

Тотю Младенов проведе среща със структурите на МТСП от Смолянска област.

Преди това посети Неделино, където откри два нови социални обекта в общината. Министърът е бил и в с. Тънка бара, което бе засегнато от активизирането на свлачища в следствие на обилни валежи в края на януари. Тотю Младенов е обещал съдействие на семействата за по-бързото възстановяване на щетите по домовете им.

Вирни се горе