В благотворителната касичка на „Чисти сърца“ пуснаха 459,77 лв.

В благотворителната касичка на „Чисти сърца“ пуснаха 459,77 лв.

Добри хора отново подкрепиха децата-доброволци от МПЦ „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян, в благотворителната им инициатива за Рождество Христово и Новата 2016 г. Поставената касичка в храма бе с призив да зарадваме заедно децата от Съюза на инвалидите в Смолян и бабите и дядовците от Дома за стари хора в село Фатово. Искрена благодарност и дълбока радост изпитаха децата след отваряне на касичката от постъпилите в нея 459, 77 лв. „Наистина тези средства са много важни, за да се стоплят с подаръци хората в нужда, но по-важно и безценно е отношението на дарителите, добротата, която носят в сърцата си.

Трогателно е тяхното внимание и милите чувства, които са изпитвали, когато са пускали паричките в касичката. Те са вярвали, че ние, доброволците от „Чисти сърца“, ще ги използваме правилно и че децата и възрастните хора ще са благодарни за жеста им. Радваме се, че има добри хора. Може би са се лишили от нещо свое, за да имат другите. Благодарим ви, мили дарители! Вниманието ви е безценно…“ – написа в доброволческия дневник Даря.

Доброволците от „Чисти сърца“ преживяха радостни срещи с бабите и дядовците в с. Фатово и с деца от Съюза на инвалидите, на които поднесоха от името на дарители коледни чаши, рисунки, картички, банани, мандарини, шоколади и др. От постъпилата сума 459,77 лв. останаха средства и за традиционните Мартенски празници, които организираме „Чисти сърца“ – посещение във Фатово и среща с децата от Съюза на инвалидите. Трогателна е милостта на добрите хора, които искат и другите да почувстват по-радостно всеки празник и да вярват, че Бог е милостив към всички.

В дарителската кампания се включиха с играчки, дрешки, книжки, плодове, лакомства и родители от „Чисти сърца“. От сърце благодарим и на тях! Те във всичко ни подкрепят.

„Чисти сърца“

Вирни се горе