Три жени от Момчиловци отправят своите послания към света по повод 8 март, облечени в марокански кафтани

Три жени от Момчиловци отправят своите послания към света по повод 8 март, облечени в марокански кафтани

“Те са успешни, активни, красиви. Те са майки, съпруги, сестри и любими. Те са от различни възрасти и професии. Те са 28 жени, извадка от пъстрия спектър българки и пребиваващи в страната ни чужденки, отличаващи се с това, че притежават красиви марокански кафтани. Те ги облякоха, по покана на Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България, и изданието „Дипломатически спектър“, специално за Международния ден на жената, напук на пандемията от COVID-19, за да ни напомнят, че животът е и празник. Тези специални дами отправят своите поздравления за Осми март към всички жени по света…”, пише в изданието.

Три от тях са родопчанки, момчиловки. Посланието на кметът на Момчиловци Сийка Суркова е следното: „Животът ни има потребност от повече хармония, дипломатичност и мостове по между ни! Децата ни се нуждаят от грижа, майчина ласка и разбиране! На развитието му трябва енергия, динамика и ясна мисъл! Светът има нужда от повече жени! Честит празник, мили дами! Бъдете смисълът на всичко това!“

Елена Каневска – народна певица и художествен ръководител на фолклорна група „Светлина“ в момчиловското читалище пожела да бъдем здрави и с гордост да отстояваме званието Жена! Да запазим нежността, очарованието, чувствеността и женствеността си!

Третата дама от Момчиловци, която отправи посланието си по света е Галя Маринова – Паскалева – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. „Мили дами, бъдете силни и уверени в себе си; бъдете смели и горди с успехите си; бъдете обичани и обичащи; бъдете дарявани и даряващи!“ пожела Галя Паскалева.

Честит празник, прекрасни дами!!!

Вирни се горе