СУ затваря през декември, отучва юли и август

СУ затваря през декември, отучва юли и август

СУ става летен университет. Заради липса на пари за отопление Алма матер ще затвори врати в средата на декември. Студентите ще доучват пропуснатите лекции през юли и евентуално август, съобщи ректорът проф. Иван Илчев, цитиран от АСН.

Мярката “дървена ваканция” е разписана в антикризисния списък на университета още през юли, припомни той. В началото на учебната година Илчев е издал заповед, фиксираща само старта на първия семестър, но не и края му.

“Вариантът е да затворим врати в най-студените месеци, като почнем още от 15 или 20 декември. Все още обаче не знаем кога ще е краят на ваканцията”, поясни ректорът.

Със затварянето на вратите обаче няма да бъде обявен край на семестъра. Той ще продължи евентуално през февруари или март, което ще измести зимната сесия някъде през април.

Университетът не може да намали времетраенето на семестъра, защото в закона изрично е разписано колко продължава той, поясни Илчев. Ако дървената ваканция се окаже по-дълга, лятната може да трае съвсем малко, предупредиха от Алма матер

Вирни се горе