Стартира проект за доброволци в Смолян

Стартира проект за доброволци в Смолян

С обучение на 21 и 22 януари 2011 в гр.Смолян и раздаването на специални отличителни знаци в града ще стартира НОВИЯ ПРОЕКТ НА ФОНДАЦИЯ „ДЖУЛАЙ ДЖАЗ” „КУТИЯ НА СТЪЛБИТЕ”, проектът се финансира по Програма за Младежки Дейности 2008 – 2010, към МОНМ. «Кутия на стълбите!» е програма, продължение на проекта «Внимание! Стълби!» и желанието да се работи с младите хора. Ако «Стълбите» са много и различните възможности пред тях, «Кутията» е мястото, където ще поканим обществото да погледне и започне да признава неформалното обучение и опит като реално постижение. В търсенето на устойчиви механизми за инвестиране в младите и развитие на техния потенциал, инспирирани от техните потребности, продължаваме да работим по онези свързващи звена и форми, които с малко ресурси, постигат големи резултати. Резултати и в мисленето и в действията ни.

Като част от програмата на дейностите по проекта ще бъде привличане на «търсачи» – посланниците на идеята за доброволчеството. Програмата първо ще потърси вниманието на обществото: фирмите, институциите и дори семейството към ангажирането на доброволци. Какво биха могли да правят заедно, какъв е смисълът и ползите за двете страни. От друга страна – ще се потърсят младите хора в региона – как биха могли помагайки на другите, да са полезни на себе си и своето бъдеще. Да се покажат различните лица на мисията «Доброволец», нейната ценност и механизмите за публично подпомагане.

Организаторите от фондация»Джулай джаз» канят всички, които чувстват потребност от да са полезни и да участват в различни събития нана Смолян, да се включат като доброволци. Основната им роля ще бъде да популяризират доброволчеството в местното общество, като разяснясняват същността на работата и нуждата от такава помощ за хората.

«КУТИЯТА» ще бъде изработена и поставена на публично място в Смолян към края на Февруари и всеки ще може да постави в нея своето съобщение или обява. Кутията ще е на публично място в града и електронен вариант в интеренет, за да може да информира – кой и какво търси като помощ.

Вирни се горе