Смолянските алпийци оказаха помощ при подготовката и провеждането на състезанията от Световната купа за ски в Банско

Смолянските алпийци оказаха помощ при подготовката и провеждането на състезанията от Световната купа за ски в Банско

В продължение на двадесет дни, 32 военнослужещи от състава на 101-ви алпийски полк, съвместно с екипа на Българската федерация по ски (БФС) участваха в подготовката и провеждането на трите старта от календара на Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени. Положените усилия от военнослужещите, който работеха по дванадесет часа на ден бяха високо оценени от представителите на Международната федерация по ски (ФИС), БФС и домакините от фирма „Юлен” – Банско.

Участието в мероприятието повиши способностите на военнослужещите за каране на ски без щеки и пренасяне на имущества по писти със силно пресечен терен при минусови температури на голяма надморска височина.

Ръководството на БФС предостави безвъзмездно екипировка за военнослужещите от полка и изказа своята благодарност на ръководствата на Щаба на отбраната и Сухопътните войски за оказаното съдействие.

Сътрудничеството между БФС и 101 алпийски полк – Смолян от състава на Сухопътните войски продължава вече 8 години, като федерацията осигурява инструктори за провеждане на занятия по специализирана ски подготовка с военнослужещите, с което се повишава тяхната подготовка.

Вирни се горе