Шесто международно лятно училище ще се проведе в Смолян

Шесто международно лятно училище ще се проведе в Смолян

В периода 2 – 8 юни 2019 г. в Смолян ще се проведе Шестото международно лятно училище на НАТО, което ще събере 30 младежи от страни-членки на НАТО и страни партньори. Обучението се организира от Младежко евро-атлантическо дружество, с подкрепата на НАТО, Представителството на Европейската комисия в България, Фондация „Конрад Аденауер“ и Община Смолян.

През последните 6 години в първата седмица на месец юни в Смолян се събират младежи от цяла Европа с интерес в областта на международните отношения и сигурността, които се срещат с експерти, журналисти, представители на различни институции и международни организации и обсъждат теми, свързани с дневния ред на НАТО. Тазгодишната тема на форума е „НАТО на 70 и пътят напред“. В рамките на седмица младежите ще участват в тематични сесии, свързани с дневния ред на Алианса, Брекзит, сигурността в Черноморския регион, мерките срещу тероризма, сътрудничеството между НАТО и ЕС, ролята на жените в НАТО и др.

Международното лятно училище ще се проведе в хотел Mountain Lake и ще бъде открито на 3 юни от 11:00 ч. от областния управител на Смолян, Недялко Славов, заместник-кмета на гр. Смолян, Мартин Захариев, и президента на Атлантически клуб в България, д-р Соломон Паси.

Вирни се горе