РИК – Смолян: 19 % е избирателната активност в област Смолян към 12:30 часа

 РИК – Смолян: 19 % е избирателната активност в област Смолян към 12:30 часа

19 % е избирателната активност в област Смолян към 12:30 часа. Това съобщи зам.-председателят на Районната избирателна комисия – Смолян адв.Иван Гавазов.

Най-висока и активността в община Борино, там са упражнили правото си на глас 30,47%от избирателите имащи право да гласуват. Най-ниска е в община Неделино – 13,37 % към 12.30ч. В община Смолян избирателната активност е 16,47 %, посочи адв.Гавазов. От началото на изборния ден са постъпили три сигнала, като РИК – Смолян е извършила проверки по тях, уточни зам.-председателят.

Единият от които е за раздаване на шоколадови изделия с логото на политическа партия в изборния ден. При проверката от страна на РИК не са открити такива способи на агитация в посочената секция.

Подаденият сигнал е от наблюдател, упълномощен представител на Институт за социална интеграция. Според твърденията на наблюдателя, в секция 3 в областния град са раздавани шоколадови изделия с логото на определена партия, което представлява непозволена агитация. Отговорът на РИК към автора на сигнала е, че проверката не е установила раздаване на шоколади като агитация в изборния ден.

Актуални данни за избирателната активност РИК-Смолян ще предостави в 17.30 часа, а окончателна информация след 20 часа.

Вирни се горе