Регионален спортен празник на Спешъл Олимпикс се проведе в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров

 Регионален спортен празник на Спешъл Олимпикс се проведе в ОУ „Проф. д-р Асен Златаров

Регионален спортен празник по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс се проведе в Смолян. Домакин на събитието беше ОУ „проф. д-р Асен Златаров“. Освен отбора на домакините в надпреварите участваха и ученици от ОУ „Стою Шишков“ – Смолян и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Смилян. Директорът на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Николай Колев приветства присъстващите на 10-ия регионалния празник „Да играем заедно”. „Пожелавам спортен дух на всички вас, защото важно е да се участва, а не непременно да победиш“, каза Колев. Представителят на Спешъл Олимпикс

Емил Иванов посочи, че регионалните игри „Да играем заедно“ се провеждат за 15-та поредна година в България. Смолян е един от първите градове, който домакинства тази инициатива. Тук дезата играят заедно за десета поредна година. Секретарят на община Смолян Момчил Николов благодаря на всички, които са ангажирани с организирането и провеждането на игрите. „Спортът е преди всичко забавление, така че не забравяйте да се забавлявате“, призова Николов. Сред гостите бяха още началникът на РУО – Смолян Мария Семерджиева, ръководителят на Ресурсния център Татяна Бошнакова, гости от ОД МВР Смолян и др. Да уважат празника бяха дошли и двамата смолянчани, участници в Олимпийските игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби през март и завоювали много медали Харис Хаджиев и Николай Бърдев. След произнасяне на клетвата на Спешъл Олимпикс, която гласи: „Позволете ми да спечеля, но ако не мога, нека бъда смел в опита си“, беше запален и огъня на игрите.

След провеждане на техническите конференции започнаха и самите игри, в които децата се надпреварваха и се забавляваха ЗАЕДНО.

Подобни прояви се провеждат в различни градове в цялата страна от началото на седмицата и ще продължат до края на месец април. Регионалните спортни празници през 2019 са в рамките на кампанията ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО! Мисията на Спешъл Олимпикс е да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, както и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и общности.

Вирни се горе