Психично болен от Дома във Фатово бе въдворен за принудително лечение в психиятрията в Кърджали

Психично болен от Дома във Фатово  бе въдворен за принудително лечение в психиятрията в Кърджали

Атанас ги тормози от години, поливал стълбите с вода, за да се заледят и някой да падне

На принудително лечение в психиатрията в Кърджали е изпратен 67-годишен мъж, който от години тормози старците в дома за възрастни хора в село Фатово.

Атанас Ч. от смолянското село Фатово бил ерген и от няколко години е настанен в дома за стари хора в селото, където всеки ден притеснявал останалите 81 възрастни и 40 души персонал.

От дома му уредили пенсия, добавки, безплатна операция на очите. Въпреки това редовно обиждаше и тормозеше хората всеки ден, а не можехме да го пратим на преглед, защото отказваше какъвто и да е лекар, разказват запознати със случая.

Мъжът се събличал редовно гол, поливал вода по стълбите, за да се заледят и да падне някой, чупил телевизори и шкафове, махал дръжки на врати, размазвал нечистотии по стените, отказвал да се къпе, редовно бягал и се връщал с въшки, бълхи и краста, просел по улиците на Смолян, събличал се гол на бензиностанции и в заведения в областния град.

След десетки жалби от пенсионерски клубове, заведения, персонал и обитатели на дома поискали чрез съда да бъде принудително лекуван, тъй като всеки опит да го заведат на лекар се проваля. Освидетелстван е в психодиспансера в Смолян с личностно разстройство и начална личностна деградация по алкохолен тип, пише Монитор.

Вирни се горе