Поздравление от областния управител по случай Деня на българската независимост

Поздравление от областния управител по случай Деня на българската независимост

СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

На 22 септември отбелязваме Деня на българската независимост и почитаме нашите предци, които с обединените си усилия са извървели пътя към постигане на националната ни независимост!

Днес, 110 години по-късно, суверенитета ни като държава и народ е не по-малко значим за авторитета и позициите на България в Европа и света. В съвременните условия, нашата независимост има нови измерения, изразяващи се във вътрешна стабилност и добри взаимоотношения с другите народи, крепящи се на взаимопомощ и успешно сътрудничество. Това можем да постигнем само ако бъдем единни и мъдри в действията си, водейки разумна и балансирана вътрешна и външна политика, следвайки демократичните принципи, зачитайки чуждите и отстоявайки своите права и интереси!

Затова нека в делата си бъдем ръководени от изконните човешки ценности, нека моралът и интелектът надделяват в решенията ни над популизма и безпринципното противопоставяне! Защото вековната българска история е доказала, че величието на нашия народ се корени в единението, и държавата ни е била силна и независима тогава, когато сме съумявали да надмогнем личностните си амбиции в името на националния просперитет!

Бъдете здрави, стремете се към независимостта чрез знанията, уменията и трудолюбието си и не забравяйте, че правата ни дават свобода, но те са и дълг, и отговорност към рода, родината и човечеството!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ, Областен управител на област Смолян

Вирни се горе