Отчетоха изпълнението на проект за енергийна ефективност в Доспат

Отчетоха изпълнението на проект за енергийна ефективност в Доспат

В Читалище „Иван Вазов” в Доспат се проведе пресконференция за оповестяване резултатите от изпълнението на проект „ПОВИШАВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА СГРАДАТА НА ПГ «ВАСИЛ ЛЕВСКИ», ГР. ДОСПАТ”, на която заместник кметът на Община Доспат – Ефтим Чолаков, представи пред обществеността реализираните цели, облагодетелстваните целеви групи и постигнатите резултати от успешното осъществяване на проектните дейности. Общата стойност на проекта възлиза на сумата от 946 008,12 лева, от които безвъзмездна финансова помощ от ОПРР е в размер на 804 106,90 лева, а стойността на самоучастието на бенефициента е 141 901,22 лева.

Изпълнени са следните мерки за енергийна ефективност – подменена е фасадната дограма, изпълнена е топлинна изолация на външни ограждащи стени, положена е допълнителна топлоизолация по покрив и е въведено енергоспестяващо осветление. Зам.кметът допълни още, че сградата на ПГ „В.Левски” – гр.Доспат е емблематична за града и Общината, съобщиха от администрацията. Изпълнението на този проект е част от цялостната концепция на Община Доспат да инвестира в образованието. С този проект Община Доспат отчита втори голям успешен проект, който се реализира с безвъзмездна финансова помощ и съфинансиране от Общината.

На пресконференцията присъства и Иван Муцевски – началник на РИО – Смолян, който изрази задоволство от успешно реализирания проект. Той каза още, че подобряването на качеството на образователната среда несъмнено ще доведе и до повишаване на качеството на образованието. Проектът ще доведе и до значително намаляване разходите за отопление на училището – важен елемент в системата на делегираните бюджети.

Директорът на училището Красимир Горов благодари на общинското ръководство за реализирането на проекта. Изказване от страна на Общинска администрация – Сатовча направи Секретарят на Общината Илия Маламишев.

Вирни се горе