Отборът на СОУ ”Н.Вапцаров” с. Борино ще представи област Смолян на републиканското ученическо състезание “Защита при бедствия"

Отборът на СОУ ”Н.Вапцаров” с. Борино ще представи област Смолян на републиканското ученическо състезание “Защита при бедствия"

Отборът на СОУ ”Н.Вапцаров” с. Борино ще представи област Смолян на републиканското ученическо състезание “Защита при бедствия",съобщи говорителя на ОД МВР-смолян.

Ето и резултатите от проведените общинско и областно състезания “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”-Смолян

Резултати от областното състезание:

І място – СОУ ”Н. Й. Вапцаров”, с.Борино

IІ място – ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Смилян

ІІІ място – ОУ “Отец Паисий”, гр. Мадан

IV място – ОУ “Васил Левски”, гр. Златоград

V място – СОУ “Христо Ботев”, гр. Девин

VI място – СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Рудозем

Отборът на СОУ ”Н. Й. Вапцаров” с. Борино, с ръководител Тодор Анастасов Тодоров, ще представлява Област Смолян на републиканското ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в края на месец май в гр. Монтана.

Резултати от общинското състезание

І място – ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, с. Смилян

ІІ място – СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Смолян

ІІІ място – ОУ “проф. д-р Асен Златаров”, гр. Смолян

IV място – ОУ “Иван Вазов”, гр. Смолян

V място – ОУ “Отец Паисий”, гр. Смолян

VI място – ОУ “Юрий Гагарин”, гр. Смолян

Ученически отбори от десетте общини в областта, класирали се на първо място в общинските кръгове на състезанието, мериха сили на областната надпревара. В рамките на състезанието учениците показаха своите знания и придобитите практически умения за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Състезанието включваше:

  • Теоретична проверка на знанията на учениците по изучавания материал за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Проверката се извърши чрез индивидуален тест, в който участват всички състезатели.

  • Практическа проверка на знанията, чрез състезателни игри, в които участваха по трима състезатели от отбор. Проверката се извърши в учебни центрове по теми и учебни въпроси, както следва: І-ви учебен център „Защита при бедствия”; ІІ-ри учебен център „Защита при промишлени аварии”; ІІІ-ти учебен център “Индивидуални средства за защита и ЕЕНСП 112”; ІV-ти учебен център „Първа помощ”; V-ти учебен център „Пожарна безопасност”.

Ето и крайното класиране от районното състезание на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”:

ОУ “Св.Св. Кирил и Методий” с. Момчиловци

ОУ “Асен Златаров” гр.Смолян

ОУ “Стою Шишков” с. Търън

СОУ “Отец Паисий” гр.Смолян

ОУ “Иван Вазов” гр.Смолян

СОУ “Св.Св. Кирил и Методий” гр.Смолян

ОУ “Юрий Гагарин” гр.Смолян

ОУ “Стою Шишков” гр.Смолян

Победителят от районното състезание ще представлява община Смолян на областното състезание на МПО, което ще се проведе на 10.05.2012г. в ОУ “ПБЗН” – Смолян. В надпреварата участваха 8 отбора от училища от община Смолян, които мериха сили в две дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Вирни се горе