Опасност от падащи камъни има в Смолянско заради дъждовете

Опасност от падащи камъни има в Смолянско заради дъждовете

Опасност от падащи камъни има в Смолянско заради дъждовете и обилното снеготопене във високата част на планината. Водачите на автомобили трябва да са изключително внимателни по направлението Смолян- Мугла, тъй като в резултат на валежите от дъжд има и обилно топене на сняг, предупредиха от фирма Титан.

От скатовете над пътя се свличат камъни и пръст. Крайпътните дерета са увеличили нивото си и на места водата излиза по пътното платно. Опасност от падащи камъни има и по улица „Белия камък” в Смолян, „Димитър Благоев” и „Тракия”. При сигнал екипи на „Титан Клинър” имат готовност да почистят падналите маси. Опасност от падащи камъни има и по направленията Смолян – Чепеларе – Асеновград, Смолян – Мадан, Мадан – Златоград. Реките в Смолян също са повишили значително нивата си, като близо два пъти е увеличен дебита на река Черна, но на този етап няма опасност от преливане, тъй като коритото е почистено.

Пътните настилки навсякъде са мокри и хлъзгави, а поради облачното време и мъгла на места видимостта е намалена. Заради валежите от дъжд днес не се извършва миене на улиците в Смолян, Чепеларе и Мадан. Единствено са направени няколко курса в Чепеларе, но заради лошото време акцията е преустановена. В Смолян се събират отпадъците от клони и чувалите с пясък, събран след зимното опесъчаване. Според метеорологичната прогноза, получена в базата на „Титан” през утрешния ден се очакват по-силни валежи от дъжд, като се очакват над 30л./кв.м.

Вирни се горе