Образователната инициатива "Знам.бе" стартира "Въпросително турне" онлайн и в Смолян

Образователната инициатива "Знам.бе" стартира "Въпросително турне" онлайн и в Смолян

На 15 ноември образователната инициатива „Знам.бе“ стартира ново турне. Тази година техни представители ще посетят 10 български града и ще запознаят аудиторията с младите и активни хора в тях.

В рамките на 10 съботно-неделни събития от „Знам.бе“ ще отговорят на 10 интересни въпроса. Представителите на инициативата вярват, че тези въпроси са важни за всеки един от нас и особено за учениците от 8 до 12 клас, които мислят за следващата стъпка в живота си. Събитията ще се излъчват онлайн безплатно до всеки, който се регистрира предварително на адрес https://znambe.typeform.com/to/JD9TiEFW. Всяко едно от събитията ще е с включване на живо от един български град.

Турнето на образователната инициатива „Знам.бе“ се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на Виваком регионален грант. Партньори на местно ниво са Тук-Там – град София, Young Improvers for Youth Development – YIYD – град Смолян,, Гнездото Coworking – град Враца, Бургас харесва младите – град Бургас и Варненска търговска гимназия – град Варна.

Знам.бе е образователна инициатива, която започна работа през 2019 г. Основната цел на екипа е повишаване на общата грамотност на населението. Екипът е известен с разработването на кариерен тест, който насочва учениците към професионално направление, базирано на техните интереси.

Знам.бе реализира и национално образователно турне в края на 2019 година в 28 града в България. Основателите са носители на наградите “Агент на промяната” на фондация “Сошъл фючър”, както и на наградата на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за образователна инициатива на 2019 година. Образователната инициатива Знам.бе излъчва и подкаст “За учителите”. Това е първият образователен подкаст у нас. Целта на организаторите е да покажат добрите примери в българското образование, които могат да послужат за вдъхновение на други учители от цялата страна. Епизодите излизат всеки четвъртък и са достъпни безплатно. Очаквайте въпросителното турне на „Знам.бе“ в следните градове:

Защо е важно да имаш цел? (15 ноември) град София

Как да намериш своята цел? (21 ноември) град Смолян

Вирни се горе