Млади изследователи от Смолян участваха в национален форум: "Създаване на възможности за младите"

Млади изследователи от Смолян участваха в национален форум: "Създаване на възможности за младите"

Национален младежки форум за поредна година организира Национална младежка конференция – „Създаване на възможности за младите” .

Конференцията се проведе на 18.02.2020 година (вторник) в град София. Събитието даде възможност на над 50 младежи и представители на младежки организации да дадат препоръки за развитие на политиките в областите на 7 – мия цикъл на Диалога на ЕС по въпросите за младежта – Бъдещето на работата, Младежката работа, Възможности за младежи от селските региони.

Смолянската организация” Млади изследователи за младежко развитие” бяха сред поканените и техен представител беше панелист в една от сесиите.

Валентин Кехайов се включи активно в представянето на Европейска младежка цел No:6 – Подпомагане развитието на младите хора в малките населени места , като сподели добри практики от работата на организацията им.

Ясно беше заявено, че в младежката организация се обединяват покрай идеята да изградят едно по-приобщаващо за младите общество, защото е важно да се търси заедно отговор на предизвикателствата пред смолянската местна общност.

“Успяхме да се похвалим с новата ни инициатива носеща името “На Кафе с народен представител”, където всеки понеделник през февруари младежите имат възможност в една по-неформална обстановка да проведат разговор с депутатите от област Смолян.Наш приоритет е младежкото включване и овластяване и ние вярваме, че младите хора са не само бъдещето, но и настоящето и заедно с властимащите, можем да станем равноправни партньори при изработване на младежки политики, особено тези засягащи област Смолян.“ – сподели още той .

Националната конференция “Създаване на възможности за младите” беше открита от Симона Димитрова, председател на Национален младежки форум и Николай Павлов, заместник – министър на младежта и спорта.

Петър Николов, заместник-министър на образованието, Вася Арсениева, главен секретар на Центъра за развитие на човешки ресурси и Иван Господинов, председател на “Образование без раници”, докторант по “Философия на образованието” очертаха рамката и насочиха участниците към тенденциите в България.

Вирни се горе