Клуб „Милосърдие” с дарения за семейството от Момчиловци, чийто къща горя преди около две седмици

Клуб „Милосърдие” с дарения за семейството от Момчиловци, чийто къща горя преди около две седмици

Клуб „Милосърдие” към ПГТТ „Христо Ботев” в Смолян се включи в дарителската акция, обявена за подпомагане на семейството от Момчиловци, чийто дом горя преди около две седмици. Учениците събраха за кратко време и доставиха на нуждаещото се семейство посуда, одеяла, дрехи, неща от първа необходимост. За извършване на ремонтните дейности за възстановяване на къщата са нужни още близо 30 хил. лв. Дарителската акция продължава. По всички магазини в Момчиловци има оставени кутити за дареня, открита е и банкова сметка. Все още е рано да се каже дали пострадалото от пожара семейство ще може да посрещне Коледните и Новогодишните празници в дома си.

За около две седмици покривът на къщата, който изгоря нацяло, е възстановен отново. „Това стана благодарение на общите усилия на дарители, майстори и добри хора от цялата страна. В студените дни, при минус 2 градуса бригада от 15 души майстореше конструкцията. Керемидите дари собственика на голям хипермаркет в Пловдив Иван Вичко”, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Тя благодари на всички, взели участие в изграждането на новия покрив за изключително кратко време.

Пожарът стана на 10 срещу 11 ноември. Предполагаемата причина за инцидента е непочистен комин. Въпреки положените огромни усилия от над 100 доброволци и пожарникари от Смолян, огънят изпепели изцяло покрива, а трите етажа бяха напълно наводнени. Това е трети пожар в Момчиловци през последните няколко години, който оставя хора без покрив.

Вирни се горе