Проверяваме в интернет кога ще е готова шофьорската ни книжка

  Проверяваме в интернет кога ще е готова шофьорската ни книжка

Чакащите за издаване на шофьорска книжка или за получаване на наказателно постановление в отдел „Пътна полиция“ при СДВР вече могат да наблюдават в интернет кога ще дойде техният ред.

Новият интернет портал бе представен днес от директора на СДВР Валери Йорданов, началника на отдел "Пътна полиция"-СДВР Ваньо Стоевски и представители на фирмата-изпълнител на проекта и на Българската асоциация на застрахованите и пострадалите при катастрофи, която е съавтор на проекта.

Новата система дава възможност на гражданите да наблюдават в интернет в реално време електронните табла в салона на столичния КАТ. По този начин всеки, който е изтеглил номер, може да проследи наближаващия ред за явяване на съответното гише, обясниха от „Пътна полиция“.

Гражданите ще могат да ползват безплатен безжичен интернет в залата на отдел „Пътна полиция“, ако разполагат със собствен мобилен компютър или мобилен телефон. За тези, които не разполагат с мобилен компютър, е поставен специален компютър за свободен достъп КИОСК.

Ваньо Стоевски посочи, че това е първият етап от проекта, а до края на годината предстои да се реализира и втори етап – изтегляне на номерата в интернет, за да не се налага гражданите да идват до сградата на КАТ. Възможно е номерата за ред да бъдат раздавани и под формата на SMS-и. Според Стоевски така ще се избегнат злоупотреби с продажбата на номера.

Вирни се горе