Иновативни и мислещи второкласниците от ОУ " Иван Вазов" отново НА ВЪРХА по следите на математиката ЗАЕДНО, можещи и в търсене на ДОБРОТО!

Иновативни и мислещи второкласниците от ОУ " Иван Вазов" отново НА ВЪРХА  по следите на математиката ЗАЕДНО, можещи и в търсене на ДОБРОТО!

Математиката – да пресметнеш пътя за постигане на мечтите си!

Второкласници от ОУ “Иван Вазов”- град Смолян участваха в иновативно състезание “Учи математика – бъди добър!” Вече втора година ученици и учители от ОУ “Иван Вазов” – гр. Смолян работят по иновативен проект “В търсене на доброто”. Днес, 16 април учениците от вторите класове проведоха математическо състезание, посветено на патронния празник на училището. Второкласниците показаха, че знаят как и кога е възникнала математиката, кои са първите народи, които са използвали математически знания.

Чрез иновативни игри отборите премериха сили и доказаха, че математиката може да бъде лесна, интересна, забавна, полезна, предизвикателна… Публиката подкрепяше състезателите с аплодисменти и се радваше на демонстрираните знания. Присъстващите имаха възможност да мислят и решават логически задачи и се забавляваха с интересни математически вицове.

Беше поднесена важна информация за живота на Иван Вазов. Учениците възторжено рецитираха стихове от великия български поет.

В края на полезното и забавно състезание всички присъстващи получиха малък подарък – книгоразделител с изписано мотото на състезанието “Учи математика – бъди добър!”. Така второкласниците отбелязаха 40 годишнината от създаването на любимото си училище.

В света на точната наука, поднесена по изключително развлекателен и забавен начин от малките математици се потопиха и с интерес изгледаха състезанието директорът на учебното заведение Росица Лакудова и заместничката й Юлия Митрева.

https://www.smolyannews.com/video/inovativni-i-misleshti-vtoroklasnitsite-ot-o u- ivan-vazov-otnovo-na-varha-po-sledite-na-matematikata-zaedno-mozheshti-i-v-tar sene- na-dobroto

https://www.smolyannews.com/video/matematikata---da-presmetnesh-patya-za-posti gane- na-mechtite-si

Вирни се горе