Гласуват изтегляне на законопроекта за изменение на Кодекса за социално осигуряване

Гласуват изтегляне на законопроекта за изменение на Кодекса за социално осигуряване

Очаква се правителството да гласува изтегляне на законопроекта за изменение на Кодекса за социално осигуряване, след като премиерът Бойко Борисов се ангажира пред синдикатите с новото му разглеждане и пое политически ангажимент за увеличаване на осигурителната вноска с 3% от следващата година и ежегодно вдигане на минималните осигурителни прагове.

От Конфедерацията на независимите синдикати в България обявиха,че няма да се откажат от очаквания в четвъртък национален протест, докато не получат писмени гаранции, че в новия законопроект ще се отмени планираното увеличаване на осигурителния стаж и на възрастта за категорийните работници. Днес ръководството на синдиката ще обяви окончателното си решение за протестни действия. Ето какво още каза вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров:

Ние сме доволни от това, че премиерът категорично разпореди законопроектът да бъде изтеглен от Народното събрание и вярваме, че Министерски съвет ще вземе това решение. В същото време протестния митинг на КНСБ на 7 октомври ще бъде проведен по начина, по който сме го предвидили по простата причина, че нямаме подписан протокол за съгласие. Имаме договорени точки, но подписи нямаме под нищо. Чухме и вярваме на премиера за това, което е потвърдил, но искаме да чуем и другите две важни мерки за нас как ще бъдат решени в полза на хората.

Вирни се горе