ГЕОРГИ ХРИСТОВ осъществи свои мечти през 2010 г. Певецът работи предимно по международни проекти, но живее в България

 ГЕОРГИ ХРИСТОВ осъществи свои мечти през 2010 г. Певецът работи предимно по международни проекти, но живее в България

Собствен концерт в зала „България”, изпълнения със съпровод на акустичен орган… – свои мечти, които ГЕОРГИ ХРИСТОВ превърна в реалност в „Една (пред)Коледна нощ” в края на 2010г. И защото той никога не бърза, те се случиха съвсем естествено и като логично продължение на възходящата кариера на певеца и умението му винаги да надгражда, да провокира музикалния талант и въображението си, но и като отговор на неизменната любов на публиката му. Случиха се в един непланиран концерт, който се състоя по настояване на ценителите на изкуството на артиста, отказали да приемат решението му да пропусне традиционната среща с тях на софийска сцена в края на годината. Така ГЕОРГИ ХРИСТОВ измисли и реши първия в кариерата си Коледен концерт, който се оказа най-продаваният концерт на български поп певец според класацията на eventim.bg и същевременно най-скъпите му билети имаха най-високата ценова категория. Това безспорно бе един бутиков концерт, в който ГЕОРГИ ХРИСТОВ демонстрира стил, изящество, класа… В него той впечатли не само с диапазон и техника на пеене – неща, които всеки талантлив певец може да развие и усъвършенства. Той изуми с умелото им съчетаване със своята музикална естетика, която носи в себе си като творец и която му придава неподражаема индивидуалност; която хипнотизира публиката до степен, в която тя да не знае кой миг от песента да жертва, за да си поеме дъх. Тази атмосфера и въздействие не могат да бъдат уловени и предадени от обектива на камерата, затова и концертът няма да бъде излъчен по никоя телевизия.

И при останалите концерти в страната през отминаващата година ГЕОРГИ ХРИСТОВ демонстрира класа, отлична гласова и физическа форма и пленително отношение към публиката си. Срещите с изкуството му бяха желани, очаквани, емоционални и дълго коментирани. Същото може да се каже и за цялостното присъствие на ГЕОРГИ ХРИСТОВ в публичното пространство. Всяка негова съгласувана поява в средствата за масова информация бе на място, с конкретни и смислени послания, с широко въздействие върху аудиторията и последвана от адмирации и заявки за нови срещи с него.

През отиващата си година ГЕОРГИ ХРИСТОВ работи предимно по международни проекти. Новата му продукция и премиерите през 2010 г. имаха интернационален обхват. На Св. Валентин у нас бе представянето на видеоклипа към дуета му с италианката Джони Фолконе “Hey Boy, Hey Girl”, който по-късно се завъртя и в Италия и Испания. За настоящите Коледни празници те записаха и втора песен “Feliz Navidad, mí amor”, която е чудесен кавър на американски хит от 60-те години на миналия век, покорил всички музикални класации на Новия континент по онова време. Други два сингъла, които ГЕОРГИ ХРИСТОВ пусна през годината, са с руски произход. Единият от тях – „Любов” – е чувствена балада, която му е подарък от Алла Пугачова в знак на дългогодишното им безоблачно приятелство. „Много пъти” пък е друга бавна песен, композирана от Игор Николаев и подарена на ГЕОРГИ ХРИСТОВ от Филип Киркоров. Въпреки обезстойностяването на културата, въпреки усилията да се снижат критериите за музика, ГЕОРГИ ХРИСТОВ отново съвсем съзнателно остана встрани от тривиалния тип изкуство и продължи да предлага изключителни песни, адресирани към хората с вкус. Така ще бъде и занапред! А догодина артистът ще отбележи малък 30-годишен юбилей от началото на своята професионална звукозаписна дейност.

Вирни се горе