Доставиха нови 150 тона сол на снегопочистващата фирма в Смолян

Доставиха нови 150 тона сол на снегопочистващата фирма в Смолян

150 тона сол достави снегопочистващата фирма „Титан Клинър” за осоляване на общинските пътища в Смолян. Новите количества сол ще са напълно достатъчни за поддръжката на пътната мрежа до края на месец март, но при извънредни условия има готовност за допълнителни доставки, съобщиха от пътноподдържащата фирма.

До края на седмицата в базата на фирмата ще се доставят още над 500 тона пясък от централното депо в местността „Герзовица”. Запасяването с инертни материали се налага заради получената метеорологична справка във фирмата, според която в дните след 7 март се очаква рязко влошаване на времето и обилни снеговалежи. Според прогнозата сняг ще вали в дните от 7 до 11 март, което ще доведе до образуване на нова снежна покривка от над 20см. и влошаване на пътната обстановка.

Във връзка с изнесените в медиите през последните дни данни от зам.-кмета на община Смолян арх. Георги Даскалов за наличността на техниката, фирмата прави уточнение, че данните не съответстват на действителността. Съгласно сключения договор, приетите графици и подписания от общината протокол за машините, участващи в зимното поддържане на пътищата и улиците, „Титан Клинър” разполага с 16 специализирани мало и едрогабаритни машини за почистване улиците в Смолян и направлението за село Турян, както и три верижни машини за поддръжката на пътя до село Мугла. Периодично всеки месец във фирмата се доставят по 150-200 тона сол от Бургас, а наличното количество пясък е достатъчно за най-малко две зими, обясниха от Титан.

Вирни се горе